Agenda

Hier vind je onze agenda van Café & Eeterij De Drie Gemeenten

17 juni 2017

De 2e Midseumer Môlnkoier | De 2e Midzomer Molen Loop

Voor de tweede keer organiseren wij de Midseumer Môlnkoier, een wandeltocht vanuit Vrouwbuurtstermolen, door drie kustgemeenten van Friesland. Dit gebied is een inspiratiebron voor kunstenaars en een vakantie-, fiets- of wandelbestemming voor vele toeristen en bezoekers.
Zo beschikt het over prachtige natuur, weidse landschappen, idyllische dorpjes met ieder een eigen cultuur en heeft het talrijke historische monumenten. Molens, kerken, sluizen en natuurlijk het werelderfgoed, het waddengebied en de polderdijken die het land al eeuwen beschermen tegen het water.

Op 17 juni 2017 dit jaar vindt De Midseumer Môlnkoier plaats. Een tocht die u dwars door de dorpen en de natuur over de Polderdijk en het waddengebied leidt. Langs cultureel erfgoed en historische monumenten is het een tocht langs en door de mooiste plekken in deze regio. Op diverse plekken langs de route wordt u vergezeld door muziek van bijvoorbeeld het Korps, een Shantykoor en verschillende muzikanten.

De opbrengst van de loop komt ten goede aan De Vrouwbuurtstermolen, voor het onderhoud van de prachtige, volledig gerestaureerde graanmolen in Vrouwenparochie en de Aerdenplaats in Oude Bildtzijl voor het opknappen van de consistoriekamer (deze kan straks o.a. gebruikt worden voor het tentoonstellen van Ouwe Sylster historie).

De start en finish van beide afstanden is bij De Vrouwbuurtstermolen in Vrouwenparochie.

Starttijden:
21 km van 9.00 uur tot 10.00 uur
12 km van 10.00 uur tot 11.00 uur

 

 


Foto’s terugkijken? Dat kan via onze Facebookpagina.